Yulaf kepeği tarifleri hem çok sağlıklı hem de kalorisi az olan besinler olduğu için sıklıkla tercih edilmelidir. Bu nedenle sizler için birkaç tarif paylaşacağım ilk olarak yulaflı lorlu yumurta ile başlıyoruz.
Yulaflı lorlu yumurta: Yulaflı lorlu yumurta hem yapımı kolay hem de çok sağlıklı bir yemektir. Kahvaltıda veya öğlen yemeğinde tercih edilebilir. Ayrıca ara öğün olarak da kullanılabilir.
Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 3 kaşık yulaf kepeği
- 3 yemek kaşığı lor peyniri
- 3 yemek kaşığı maydanoz
- Bir su bardağı süt
- 2 çay kaşığı kekik
- 2 çay kaşığı pul biber
Yapılışı
Tüm malzemeyi derin bir kap içerisinde karıştırıp yulaf kepeğinin kabarması için 20 dakika bekletiyoruz. Bu esnada seramik veya yapışmaz çelik tavayı yağlayıp kızdırın. Bu karışımını tavaya döküp kapağını kapatın ve orta dereceli ateşte pişirin. Bir spatula yardımıyla omleti ters çevirin ve diğer tarafını da güzelce pişirin. Kolay sindirim sağlamak için bol su ile tüketip yanında domates veya salatalıkla yiyebilirsiniz. Bu omlet iki veya üç kişi için uygun tek başınıza yememenizi öneririz. Omleti piştikten sonra ikiye bölüp diğer öğünde ısıtıp yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Yulaflı minik ekmekler: Yulaflı minik ekmekler yulaf kepeği ile yapılan minik ekmeklerin hem kalorisi çok düşüktür hem de besleyiciliği yüksektir. Bu nedenle günlük hayatta rahatlıkla kendinize ve çocuklarınıza bu ekmekleri hazırlayabilirsiniz
Malzemeler
- 4 yemek kaşığı yulaf kepeği
- 4 yemek kaşığı lor peyniri
- 2 yumurta (Ya da 3 yumurta akı)
- 4-5 dal dereotu
- 1 yemek kaşığı kadar tuz ve 1 yemek kaşığı taze çekilmiş karabiber
Yapılışı
Bir kap içerisinde bütün malzemeleri karıştırın. Büyük toplar yapın ve elinizle bastırıp köfte gibi şekil verin. Üzerine dilerseniz çatal ile delikler açın veya çatal bastırarak şekil verebilirsiniz. Sıcak çelik tavayı fırça yardımı ile zeytinyağı ile yağlayın ve ekmeklerin her iki tarafı da nar rengi oluncaya kadar pişirin. Yanında ızgara edilmişbiber ve domates ile servis edilir. İsterseniz biraz reçel ya da pekmezle de deneyebilirsiniz. Dereotu veya sevdiğiniz başka bir otu tercih edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Yulaflı pizza: Yulaflı pizza içerisinde yulaf ve sebze barındırdığı için çok sağlıklı atıştırmalıklardır.
Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 kahve fincanı yulaf kepeği
- 3-4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Bir paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kekik
- 2 adet küp-küp doğranmış domates
- 2 adet sivri biber
- 500 gram kaşar peyniri
Yapılışı
Bir kâsede tüm malzeme karıştırılarak yumuşak kıvamlı bir hamur yapılır. Büyük boy bir çelik tavayı peçete ile yağladıktan sonra, hamuru tavaya ilave ederek döküyoruz ve bir kaşık yardımı ile düzeltiyoruz. Daha sonra alt üst çevirerek her iki tarafında pişmesi sağlanır. Sonra üzerine su ile açılmış salça sürülerek, üstüne kekik serpilir. Daha sonra isteğinize göre hamurun üzerine sebzeleri ve peyniri ilave ederek 200 derece ısıtılmış bir fırında 30 dakika pişirip servis için geniş bir kaba alıyoruz.
Afiyet olsun.